Pályázat

Innovatív fejlesztés a Spektrumdent Kft-nél pályázati támogatás

Innovatív fejlesztés a Spektrumdent Kft-nél pályázati támogatás

Kedvezményezett neve: SPEKTRUMDENT Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Innovatív fejlesztés a Spektrumdent Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 7 975 227 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-03440

Projekt záró dátuma: 2019.10.01.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a következő eszközöket szereztük be:

Intraorális szájszkenner CS 3600 egyedülálló képessége, hogy a folyamatos beolvasás jelentősen lerövidíti a szkennelési időt. Az intelligens illesztő rendszer segítségével bármely, a szájon belüli területről hiányzó adatok bármikor kiegészíthetők és összeilleszthetők egy teljes képpé. Lekerekített, cserélhető, különböző irányba néző fej biztosítja, hogy a páciens kényelmének megzavarása nélkül is hozzáférjünk a legnehezebben elérhető helyekhez is. A CS 3600 három különböző módon használható helyreállító, fogszabályozási, illetve implantátumalapú helyreállító kezelések esetén.

Az A-dec 500 fogászati egységkészülék magában foglal minden olyan elemet, ami a fogászati munka során elengedhetetlen, mivel vállalkozásunk ilyen professzionális eszközökkel még nem rendelkezett ezért beszerzése a további fejlődés érdekében nélkülözhetetlen. Régóta ismert,
hogy az ivóvízhálózatra kötött fogászati kezelőegységek műanyag csöveiben az ivóvízben jelenlevő mikroorganizmusok, valamint a vízhűtéssel működő eszközökből az ezekbe épített mechanikai védelem (visszaszívó szelep) ellenére visszaáramló páciens vérrel és nyállal bekerülő mikroorganizmusok (úgymint Pseudomonsa aeruginosa, Legionella pneumophila stb.) megtapadnak, elszaporodnak és a kezelőorvosok, asszisztensek és páciensek fertőzését okozó biofilmet képeznek. A kialakult biofilm-réteg kiterjedése olyan jelentős is lehet, hogy fertőzheti a kezelőegységen túli ivóvízhálózatot is. Mindezek megakadályozására fejlesztette ki a gyártó a rendszert, mely egy 20 mm-es légréssel leválasztja a kezelőegység vízhálózatát az ivóvízhálózatról, valamint a rendszer által folyamatosan előállított 600 ppm koncertrációjú H2O2 oldattal látja el a belső vízhálózatot, mely megakadályozza a biofilm kialakulását. A Castellini SKEMA 8-ba épített DÜRR CAS1 centrifugális amalgámszeparátor 98,1%-os hatásfokkal gyűjti össze a fogászati kezelés során (amalgámtömés kiszedés) során keletkező amalgámot (50% higany és 50% fémpor – ezüst, ón, réz, cink – keveréke) csökkentve ezzel a kommunális csatornahálózatre és szennyvíztisztítótelepekre jutó terhet.

wahavi honlaptervezésdrupal